Virallinen ensimmäinen tapaaminen poiki idean tutustua yhä enemmän kaukaisiin kulttuureihin kirjojen avulla. Valituksi tulivat Ishiguron kirjat (japanilaisesta kulttuurista) ja yhteiseksi kiinalaisen  Dai Siljen Balzac  ja vaatturintyttären.

Kevyemmän vaihtoehdon kukin valitsi itselleen luontokuvakirjoista. Siitä tuleekin mielenkiintoinen kokoontuminen, voi olla nimittäin aikamoinen eläintarha.  Itselleni valitsin kirjan aaseista, ikuinen ratsutyttö kun olen. Kirja on siis Greta Jansenin Aasit  uskolliset kumppanimme (2010).

Joku voi ihmetellä, miksi esittelemme itsemme Joroisten kirjaston lukupiirinä. Siihen on vain eräs todella hyvä syy, jota kehtaamme kyllä mainostaa. Alusta saakka olemme saaneet kokoontua kirjaston tiloissa , jopa sen aukioloaikojen ulkopuolella. Ystävällinen kirjastonjohtaja päästää meidät  pois lukkojen takaa kun piirimme on loppunut. Myös kirjojen lainaaminen joukollemme onnistuu mainiosti JJR-kirjastojen yhteistyönä. JJR-kirjastot ovat siis Joroisten, Juvan ja Rantasalmen kirjastot. Yhteinen kirjastoauto Jasso Toenperä kuljettaa kirjoja eri kirjastojen välillä ja vie ne kaempanakin asuvalle piirin jäsenelle melkein kotiin saakka. Näin saamme helposti kaikille suht uudetkin kirjat yhtäaikaa luettavaksi. Suurkiitos!